TARTAR BIFTEK: Jelo koje svakoga ostavlja bez daha
09. 05. 2024. u 21:00
Postoji hrana koju najčešće možete jesti u restoranu, ali ukoliko se fokusirate na njenu pripremu, vrlo lako to možete imati i na svojoj trpezi.
Sastojci:
- 500 g svežeg junećeg bifteka
- 2 žumanceta
- 2 kašike senfa
- 1 glavica crnog luka
- 4 inćuna
- 2 kašičice paradajz-pirea
- 1 kašičica soja-sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- nekoliko kriški bageta
- malo putera
- 2 kašike konjaka
- 60 g kapara
- 3 kisela krastavčića
- so, biber
- seckani peršun
Priprema:
Meso oštrim nožem isecite na što sitnije komade. Isto uradite sa inćunima, kaparom, peršunom i kiselim krastavcima. Sve to sjedinite u jednu činiju.
Kriške bageta premažite sa malo putera i prepecite.
Crni luk isecite na šnite, pa dodajte smesi od mesa, kao i konjak, maslinovo ulje, soja-sos, paradajz-pire, žumanca i senfa.
Sve lepo rukama ili viljuškom izradite smesu i poslužite uz prepečen hleb. Prijatno!
(ona)
Pogledajte više