TARTAR BIFTEK: Jelo koje svakoga ostavlja bez daha

Novosti online

09. 05. 2024. u 21:00

Postoji hrana koju najčešće možete jesti u restoranu, ali ukoliko se fokusirate na njenu pripremu, vrlo lako to možete imati i na svojoj trpezi.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g svežeg junećeg bifteka
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 inćuna
  • 2 kašičice paradajz-pirea
  • 1 kašičica soja-sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko kriški bageta
  • malo putera
  • 2 kašike konjaka
  • 60 g kapara
  • 3 kisela krastavčića
  • so, biber
  • seckani peršun

Priprema:

Meso oštrim nožem isecite na što sitnije komade. Isto uradite sa inćunima, kaparom, peršunom i kiselim krastavcima. Sve to sjedinite u jednu činiju.

Kriške bageta premažite sa malo putera i prepecite.

Crni luk isecite na šnite, pa dodajte smesi od mesa, kao i konjak, maslinovo ulje, soja-sos, paradajz-pire, žumanca i senfa.

Sve lepo rukama ili viljuškom izradite smesu i poslužite uz prepečen hleb. Prijatno!

(ona)

Pogledajte više