PILETINA SA MLADIM KUPUSOM I POVRĆEM: Pravi se lako i brzo, a ukus je izvanredan
08. 05. 2024. u 14:00
Ukoliko i niste ljubitelj kupusa, ovaj ukus će vam se dopasti, a zdrav i bogat ručak imaćete za samo sat vremena.
Sastojci:
- pileće belo meso — 200 g
- mladi kupus — 1/2 kg
- paradajz — 200 g
- šargarepa — 1
- beli luk — 3 čena
- suvi biljni začin — po ukusu
- so — po ukusu
- biber — po ukusu
Priprema:
Belo meso isecite na kocke, pa ga na zagrejanom ulju blago propržite i uz dolivanje mlake vode nastavite dinstati dok ne omekša. Izvadite gotovo meso i ostavite ga na toplom.
U sok od dinstanja mesa stavite krupno isečen kupus i dinstajte ga dok ne omekša.
U skoro gotov kupus dodajte so, biber, suvi biljni začin, sitno isečen beli luk, narendanu šargarepu i paradajz oljušten i isečen na kocke. Dobro promešajte kupus i nastavite da ga krčkate još par minuta.
Povrće prespite u vatrostalnu činiju, preko povrća stavite belo meso, pa piletinu sa kupusom zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pogledajte više