KARAĐORĐEVA ŠNICLA: Svi je volimo, a evo kako se pravi

Novosti online

04. 05. 2024. u 07:00

Svaki zalogaj je gurmanski doživljaj, čisto uživanje.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1kg svinjskog filea
  • 200gr kajmaka
  • so, ulja dovoljno da potone pola šnicla
  • brašno

Sastojci za paniranje:

  • 6 kašika prezli
  • 6 kašika brašna
  • so, biber
  • 2 jaja

Za pripremu krompirića: 

  • 5,6 krompira
  • začinska paprika
  • so, biber
  • ulje
  • ruzmarin

Tartar sos:

  • sok od pola limuna
  • 3, 4 kisela krastavčića
  • oko 250 gr majoneza
  • oko 180gr pavlake
  • peršun
  • malo soli

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite pa ga začinite sa biberom, soli, paprikom, uljem i ruzmarinom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko sat vremena.

Meso za Karađorđevu šniclu dobro istucite čekićem, posolite, premažite sa kajmakom pa umotajte u rolnu.

Umutite jaja, a u dve posebne posudite sipajte prezle i brašno. Rolat najpre uvaljajte u brašno, pa u jaja, a onda u prezle.

U dublji tiganj sipajte veću količinu ulja i kada se ulje zagreje spustite pripremljene šnicle. Pržite ih ravnomerno uz povremeno i lagano okretanje, sve dok ne porumene.. Kada se dobro isprži, ostavite sa strane da se ocedi masnoća.

Napravite tartar sos tako što ćete kisele krastavčiće izrendati, a peršun iseckati pa sve pomešati sa limunovim sokom, majonezom, pavlakom i začinima. Uživajte!

(Still)

Pogledajte više