NAJBOLJI ORIGINALNI ĆEVAPI: Recept više nije tajna

Novosti online

06. 05. 2024. u 11:00

Ukoliko volite da jedete ćevape sigurno znate da oni nisu isti na svakom mestu.

Foto: Shutterstock

Razlikuju se od restorana do restorana, a od sada više ne morate izlazite iz kuće kako biste uživali u njima, već ih možete napraviti sami.

Sastojci:

  • 1,5 kg mlevene junetine
  • ½ kg jagnjetine
  • 4 čena belog luka
  • 2% od ukupne količine mesa soli
  • 2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Uživajte u ukusnim i sočnim ćevapima.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Pogledajte više