NAJBOLJI ORIGINALNI ĆEVAPI: Recept više nije tajna
Ukoliko volite da jedete ćevape sigurno znate da oni nisu isti na svakom mestu.
Razlikuju se od restorana do restorana, a od sada više ne morate izlazite iz kuće kako biste uživali u njima, već ih možete napraviti sami.
Sastojci:
- 1,5 kg mlevene junetine
- ½ kg jagnjetine
- 4 čena belog luka
- 2% od ukupne količine mesa soli
- 2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Uživajte u ukusnim i sočnim ćevapima. (trpeza)