SPREMITE PEČENJE ZA VASKRS: Najbolja prasetina iz rerne - Hrskava spolja, a sočna iznutra

Novosti online

03. 05. 2024. u 11:00

Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći. Jedan sastojak vas deli do savršene prasetine.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 7-8 kg prasetine
  • 200 g soli
  • 300 ml piva
  • svinjska mast
  • voda

Priprema hrskave prasetine:

Isecite na komade prasetinu i očistite je.

Svaki komad mesa sa obe strane posolite i poređajte u pleh. Ostavite da odstoji duže vreme, kako bi upilo so.

Rernu zagrejte na 250 stepeni.

Prase premažite mašću i odozgo ga polijte malo vodom, pa stavite da se peče.

S vremena na vreme, preljte vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu). Svaki dugi put, na svakih pola sata, prelijte prase pivom.

S obzirom na to da se peče od tri do četiri sata, meso treba okretati šest do osam puta, na pola sata i prelivati.

Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa.

(Ona)

Pogledajte više