PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Slasan, ukusan i brz obrok
Još jedna varijanta svima nam omiljenih palačinki koja će osvojiti sva vaša čula.
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 500 g pilećeg filea
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika majčine dušice
- so
- biber
- 1 kašika senfa
- 30 g balzamika
- 150 g pavlake za kuvanje
- 200 g rendanog kačkavalja
Priprema:
U tiganj na jaku vatru stavite tri kašike maslinovog ulja. Pečurke isecite na kockice srednje veličine i dodajte ih u vreli tiganj. Crni i beli luk isecite na sitno i dodajte u tiganj sa pečurkama. Posolite, pobiberite, dodajte majčinu dušicu i dinstajte pet-šest minuta dok pečurke ne porumene i ne smanje zapreminu.
Prebacite pečurke u činiju i ostavite ih na stranu. Ponovo stavite tiganj na jaku vatru i dodajte dve kašike maslinovog ulja.
Piletinu isecite na komade od dva centimetra i dodajte u tiganj. Posolite, pobiberite i pržite ih dva-tri minuta dok ne porumene. U tiganj sa piletinom dodajte mešavinu pečuraka, senfa i deglazirajte tiganj balzamiko sirćetom.
Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Kuvajte sos na srednjoj vatri 10-12 minuta, dok se sastojci ne skuvaju i fino ne sjedine. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Dodati 100 grama rendanog sira, promešajte i skloniti tiganj sa ringle. Palačinke filujte pripremljenom smesom i umotajte ih u rolne kao i obično ili ih motajte u paketić pravougaonog oblika. Prebacite palačinke na pleh, dodajte na njih ostatak rendanog sira i pecite ih 10-12 minuta.
Poslužite uz rukolu, maslinovo ulje i biber.
(Ona)