SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Mesni specijalitet sa marinadom od meda i belog luka
Savršen izbor za ručak.
Sastojci:
- 2 kg svinjskih rebara
- 400 g meda
- 200 ml soja sosa
- 10 čenova iseckanog belog luka
- 2 kašike soli
- 1 kašika mlevenog bibera
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika mlevenog čilija
- 500 g krompira
- 300 g šargarepe
Priprema:
Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i dodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.
(Trpeza)