RIBLJE PLJESKAVICE: Posne i drugačije, zdrav ručak za celu porodicu
Posno jelo koje se brzo sprema, dodajte im neki prilog i uživajte u ručku.
Sastojci:
- 1 kg mlevene ribe
- 5 kašika prezli
- 2 kašike začina za riblju čorbu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika suvog peršunovog lista
- 1 prstohvat sode bikarbone
Priprema:
U odleđenu ribu dodajte sve sastojke i umesite rukom kompaktnu smesu. Oblikujte dlanovima prvo lopticu željene veličine, a zatim od nje napravite pljeskavicu vodeći računa da cela bude iste debljine. Pržite ih na malo zagrejanog ulja sa obe strane na srednjoj vatri dok ne dobiju braon boju.
(trpeza)