SAVRŠEN ZA VASKRŠNJI POST: Restovani krompir sa paprikom i začinima
RESTOVANI krompir je odličan prilog uz ribu, ali možete da ga jedete i kao glavni obrok. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.
Sastojci:
- 550 g krompira
- 3 kašike ulja
- 1/2 kašičice semena kumina
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašike đumbira
- 1,5 kašika paradajz paste
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica paprike
- 3 kašike vode
- 70 g smrznutog graška
- 1 kašika soka od limuna
- 1/2 veze korijandera
Priprema:
Krompir oljušitite, pa dobro operite. Isecite na manje kocke, pa kuvajte na pari. To znači da krompir stavite u šerpu sa tankim dnom, pa onda tu šerpu stavite na šerpu sa ključalom vodom. Kuvajte na pari nekih 15 minuta.
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte kumin i posle minut dodajte sitno seckan crni luk. Posolite i pržite dok ne omekša, pa dodajte sitno seckani beli luk, kao i đumbir. Posle 2 minuta dodajte paradajz pastu, kao i mleveni korijander, slatku papriku, biber, kim i kurkumu. Dobro promešajte, pa dodajte grašak i sipajte vodu. Pržite još neka 3 minuta, uz neprestano mešanje.
Zatim u tiganj dodajte krompir, promešajte i pržite još par minuta. Malo varjačom ili viljuškom pritisnite krompir da ga podelite.
(Stvarukusa/mondo)