OVO JE NAJBOLJI ITALIJANSKI RECEPT: Predlog za ručak - Alfredo pasta sa belim mesom i sosom od pečuraka

Novosti online

21. 04. 2024. u 11:00

Recept za pastu dolazi iz Italije, a lako se kombinuje sa različitim sastojcima, pa tako možete da pravite sa mlevenim mesom, slaninom, povrćem...Jednostavno i brzo se pravi, a u ukusu uživaju svi.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 900 g pilećeg filea 
  • 300 g taljatele
  • 450 g pečuraka mali
  • 1 mali crni luk 
  • 3 čena belog luka
  • 3,5 šolje neutralne pavlake 
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašika putera

Priprema:

Isecite belo meso na trake ili kockice, pa začinite po želji. Propržite u tiganju u koji ste sipali malo ulja. Zatim izvadite meso iz tiganja i propržite sitno seckan crni luk. Kada omekša dodajte puter i seckane pečurke. Kada se i pečurke proprže dodajte sitno seckani beli luk i začine po želji. Lepo promešajte. Sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte dok se ne krene da ključa. 

U sos vratite meso i seckani paradajz, pa promešajte. Zatim dodajte taljatele i jednu šolju vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite na šporetu par minuta dok ne budu gotove. 

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više