ROLAT SA MLEVENIM MESOM I KUVANIM JAJIMA: Dekorativno i ukusno jelo u kome će uživati sva čula
Новости онлине
12. 04. 2024. u 10:57
Iako svaka domaćica ima svoj recept za ovaj tip rolata, mi vam donosimo onaj koji je proveren, jednostavan i koji mogu da pripreme i početnici u kuhinji.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 2 parčeta starog hleba
- 5 kuvanih jaja
- 150 ml mleka
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike senfa
- so
- biber
- sveži ruzmarin za dekoraciju
Priprema:
Kriške hleba stavite u dublju posudu, pa ih prelijte mlekom, a onda ih izgnječite. Hlebu dodajte sitno seckani crni i beli luk, meso, senf i začine po ukusu i dobro sve umesite.
Polovinu smese stavite na papir za pečenje, pa poređajte kuvana jaja i preko njih ostatak smese. Oblikujte rukama rolat, premažite ga kašikom senfa, pa zatvorite papir dobro sa svih strana.
Rolat prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.
Posle 30 minuta odmotajte papir za pečenje i ostavite da se zapeče još desetak minuta ili dok ne porumeni.
Ostavite mesni rolat da se prohladi, ukrasite svežim ruzmarinom i secite na parčad željene veličine.
Poslužite ga uz salatu po želji.
Pogledajte više