PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči
PASTA je uvek dobar izbor koji će ispuniti vaša očekivanja, a mi vam donosimo recept za kremastu pastu sa brokolijem će vas na prvi zalogaj očarati.
Sastojci:
- 4 kašike putera
- 4 čena belog luka
- 2 šolje pilećeg bujona
- 220 g testenine
- malo crnog luka u prahu
- malo origana
- pola brokolija
- 2 kašičice soka od limuna
- 150 g parmezana
Priprema:
Od brokolija odvojte cvetove kako bi se brže skuvali.
U većem i dubljem tiganju na srednjoj vatri otopite puter sa seckanim belim lukom. Kada se to sjedini, dodajte pileći bujon i sve začine. Ostavite da provri, pa ubacite testeninu i ostavite da se ona skuva i provri sa bujonom.
Kada se ona skuva, ubacite brokoli i promešajte kako biste sprečili da se testenina zalepi za dno tiganja. Ukoliko nemate vremena, poklopite tiganj i ostavite da se testenina lepo skuva i omekša.
Sklonite tiganj sa ringle i dodajte sok od limuna promešajte pa dodajte rendani parmezan. Kako budete mešali, tako će sos da se zgušnjava i znaćete da je spremno za konzumiranje.
Prilikom serviranja, ukrasite seckanim peršunom i krutonima hleba.
(Ona)