POSNA MUSAKA OD POVRĆA I PIRINČA: Još ukusnija od klasične musake

Novosti online

12. 04. 2024. u 09:00

Sa malo sastojaka možete napraviti ukusno i zdravo jelo za celu porodicu.

Foto: Shutterstok

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja pirinča
  • 300 g pečuraka
  • ulje
  • malo aleve paprike
  • so
  • biber

Priprema:

Veče pre nego što ćete spremati musaku, potopite pirinač u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.

Krompir oljuštite i isecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promešajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Šargarepu i crni luk oljuštite, pa šargarepu isecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Za to vreme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu, ali ostavite tiganj na njoj. Kada su se pečurke i pirinač sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.

Promešajte sastojke u tepsiji i pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.

(Ona)

Pogledajte više