MESNA ŠTRUDLA: Popularno jelo od mlevenog mesa

Novosti online

04. 04. 2024. u 12:14

MESNA šturdla pravi se od mlevene govedine i vrlo je izdašna. Možete da je pravite u vreme velikih porodičnih okupljanja i poslužite je uz krompir, pečeni ili kuvani.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 680 g mlevene govedine
  • 1 jaje
  • 1 luk, seckani
  • 130 ml mleka
  • 130 ml sušenih mrvica hleba
  • so i biber po ukusu
  • 40 ml kečapa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Za mesnu štrudlu prvo zagrejte rernu na 175 stepeni S. Lagano podmažite pleh za vekne.

Izmešajte mlevenu govedinu, luk, mleko, mrvice hleba i jaje u velikoj posudi. Začinite solju i biberom. Prebacite u pripremljenu tepsiju.

Pomešajte kečap, smeđi šećer i senf u maloj činiji dok se dobro ne sjedine; prelijte preko mesne štrudle i ravnomerno rasporediti po vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni dok više ne bude ružičasto u sredini, oko 1 sat. Uživajte u mesnoj štrudli!

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više