SAVRŠEN RUČAK ZA PRVE PROLEĆNE DANE: Pravi posni obrok - Paprike punjene krompirom i graškom

Tatjana Marković 01. 04. 2024. u 11:00

PAPRIKE punjene krompirom i graškom su obrok koji ćete često da pravite tokom posta.

Foto: Shutterstock

Ukoliko želite, punjene paprike možete da punite i drugim sastojcima, poput pirinča, na vama je da izaberete. Krompir je svakako vrlo zasitan.

Evo kako se prave paprike punjene krompirom i graškom.

Sastojci:

10 zelenih paprika
8 krompira
350 g graška
3 čena belog luka
1 crveni luk, iseckan
2 kašike ulja
1 kašičica mlevene ljute papričice
So i biber po ukusu

Recept za paprike punjene krompirom i graškom:

Za paprike punjene krompirom i graškom zagrejte rernu na 200 stepeni. Paprike operite, odsecite vrhove, očistite, izvadite semenke i žilice. Ostavite ih po strani. U međuvremenu zagrejte ulje i dinstajte beli i crveni luk nekoliko minuta, dok ne omekšaju.

Iseckajte kormpire pa i njih ubacite u tiganj da ih izdinstate. Mešajte i dinstajte 7 minuta. U isti tiganj sa krompirom i lukom dodajte i grašak, pa sve začinite ljutom papričicom, solju i biberom. Nastavite da dinstate dok krompir i grašak ne omekšaju.

Kada smesa krompira i graška bude dinstana, počnite da smesom punite paprike. Punjene paprike poređajte na pleh, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 35 minuta. Servirajte i - uživajte.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više