POSNA EGZOTIKA: Ovo je najbolji recept za prženu ribu, a slatko-kiseli sos sa povrćem i voćem daje poseban šmek
Новости онлине
27. 03. 2024. u 16:40
Napravite filete ribe u slatko-kiselom sosu. Ništa bolje niste probali, a dovoljno je da kao prilog poslužite pirinač.
Sastojci:
- 250 g fileta bele ribe
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice slatke paprike
- 2 čena belog luka
- 2 kašike kukuruznog skroba
Za sos:
- 1/3 šolje kečapa
- 3 kašike sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike šećera
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 2 čena belog luka
- 1 konzerva ananasa
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite ribu na kockice, pa začinite. Dodajte mleveni beli luk, skrob i maslinovo ulje. Sve lepo promešajte i ispržite ribu u tiganju u kojem ste zagrejali ulje.
Pomešajte sok od ananasa koji ste iscedili iz konzerve, kečap, sirće, sojin sos, šećer, posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte.
U drugom tiganju na malo ulja propržite sitno seckani beli luk, pa dodajte krupno sečeni ljubičasti luk, kao i paprike. Pržite dok povrće ne omekša, pa dodajte secakni ananas i prelijte sosom. Kad sos krene da ključa dodajte kašičicu brašna i promešajte. Sos treba da se zgusne. Dodajte i prženu ribu, promešajte i služite.
(Stvarukusa/mondo)
Pogledajte više