RIŽOTO SA LIGNJAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu

Novosti online

20. 03. 2024. u 11:00

I u vašoj kuhinji može se osetiti miris mora, a kad probate ovaj specijalitet, imaćete utisak da sedite u najekskluzivnijem restoranu na nekoj obali umesto u svojoj trpezariji.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g lignji
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja pirinča
  • 1 paradajz
  • 1 dl belog vina
  • puter
  • peršun
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • parmezan

Priprema:

Lignje isečene na kolutiće propržićete 3 do 4 minuta u tiganju na malo ulja i sa malo soli, zatim ćete ih odložiti sa strane, a u to isto ulje ubaciti luk da se dinsta, ne više od pet minuta, takođe na kraju dodaćete i dva čena sitno iseckanog belog luka. Zatim dodajete jednu punu šolju pirinča i sve zajedno dinstate jedan minut pa pomešajte u to jedan sitno iseckan paradajz, nakon još jednog minuta prelijete sve sa 1 dl belog vina i mešajte dok vino ne ispari, a onda dodajete toplu vodu ili bujon i vratite propržene lignje. Mešate dok sva tečnost ne ispari, pa ponavljate isti postupak sve dok pirinač ne bude sasvim gotov. Na kraju dodajete so, puter i peršun i još jedanput promešajte. Kada servirate gotov rižoto, možete ga posuti sa malo maslinovog ulja, bibera i rendanog parmezana. Prijatno!

(Still)

Pogledajte više