PROLEĆE U TANJIRU: Kapama od spanaća i svinjskog mesa (FOTO)

Jelena Stojković 11. 03. 2024. u 11:00

Kapama je idealan obrok, a kombinacija spanaća, mesa i pirinča predstavlja praznik za nepca, ali i za oči, jer ukoliko se posluži sa salatom i kiselim mleko, predstavlja pravo „proleće na tanjiru“.

Foto: J.S.

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g spanaća
  • jedna šargarepa
  • 400 g svinjskog ili nekog drugog mesa
  • šoljica pirinča
  • kašičica aleve paprike
  • kašičica suvog začina
  • so
  • kašika brašna
  • kiselo mleko po ukusu

Priprema:

Iseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati beli luk. Kad blago porumeni dodati opran i na krupno iseckan spanać i jednu šargarepu isečenu na kolutove.

Foto: J.S.

 

Pošto spanać omekša umešati šoljicu pirinča. Propržiti petnaestak minuta, po potrebi dodati čašu vode i začiniti, a onda ostaviti da se krčka na tihoj vatri dok pirinač ne omekne.

U tiganju pržiti meso seckano na sitne kockice  u malo ulja.

Foto: J.S.

 

Polu žitku masu od spanaća presipati u vatrostalnu činiju, dodati isprženo meso i zapršku (aleva parika i kašika brašna) i peći petnaestak minuta u rerni.

Foto: J.S.

 

Poslužiti preliveno kiselim mlekom uz salatu po izboru.

Prijatno!

Pogledajte više