SA MESOM, SOČNO JELO ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO: Punjeni patlidžan
SAVRŠEN spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
Sastojci:
* 2 plava patlidžana
* 1 glavica crnog luka
* 200 g mlevenog mesa
* 3 kašike pirinča
* pola kašičice bibera
* pola kašičice bosiljka
* 2 čena belog luka
* 1 dcl soka od paradajza
* so po ukusu
* 1 jaje
* 1 dcl kisele pavlake
* parmezan po ukusu
* čeri paradajz
* peršun po ukusu
* maslinovo ulje po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
Očistite i operite patlidžan.
Presecite ga napola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča.
Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte.
Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatrostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni.
Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom.
Služite toplo.
Prijatno!
(Trpeza)