SA MESOM, SOČNO JELO ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO: Punjeni patlidžan

Novosti online 12. 03. 2024. u 11:12

SAVRŠEN spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.

SA MESOM, SOČNO JELO ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO: Punjeni patlidžan

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 2 plava patlidžana
* 1 glavica crnog luka
* 200 g mlevenog mesa
* 3 kašike pirinča
* pola kašičice bibera 
* pola kašičice bosiljka
* 2 čena belog luka
* 1 dcl soka od paradajza 
* so po ukusu
* 1 jaje 
* 1 dcl kisele pavlake
* parmezan po ukusu
* čeri paradajz 
* peršun po ukusu
* maslinovo ulje po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni.

Očistite i operite patlidžan.

Presecite ga napola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča.

Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte.

Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatrostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni.

Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom.

Služite toplo.

Prijatno!

(Trpeza)

Pogledajte više