ZAPEČENA PILETINA SA SPANAĆEM JE PRAVI RAJ ZA GURMANE: Izdašno jelo za celu porodicu
Vikend je pred nama, te vam predlažemo recept koji će vas osvojiti prvim zalogajem, savršen spoj piletine i spanaća
Sastojci:
- 600 grama pilećih grudi (filea)
- 1 kilogram spanaća
- 2 kašike mešavine začina
- 1 glavica luka
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Priprema:
Pileće grudi isecite na kocke ili na šnicle, posolite začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem.
U tiganj sipajte 100 mililitara vode.
Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj.
Još jednom začinite mešavinom začina.
Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.
Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.
Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu.
Preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu.
Poklopite poklopcem i stavite u rernu.
Pecite 60 minuta na 220 stepeni.
Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.
Po ukusu, moguće je uz porciju dodajte i po jednu kašiku pavlake ili servirajte kiselo mleko.
(Still)