ZAPEČENA PILETINA SA SPANAĆEM JE PRAVI RAJ ZA GURMANE: Izdašno jelo za celu porodicu

Novosti online

01. 03. 2024. u 22:00

Vikend je pred nama, te vam predlažemo recept koji će vas osvojiti prvim zalogajem, savršen spoj piletine i spanaća

Foto: Jutjub/Printskrin/ Essen Recipes

Sastojci:

  • 600 grama pilećih grudi (filea)
  • 1 kilogram spanaća
  • 2 kašike mešavine začina
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Priprema:

Pileće grudi isecite na kocke ili na šnicle, posolite začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem.
U tiganj sipajte 100 mililitara vode.
Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj.
Još jednom začinite mešavinom začina.
Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.
Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.
Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu.
Preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu.
Poklopite poklopcem i stavite u rernu.
Pecite 60 minuta na 220 stepeni.
Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.
Po ukusu, moguće je uz porciju dodajte i po jednu kašiku pavlake ili servirajte kiselo mleko.

(Still)

Pogledajte više