SAVRŠENO AROMATIČNA, IDU UZ NEODOLJIV SOS I BRZO SE PRAVE: Pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja
EVO kako da napravite pileća krilca na žaru!
Sastojci:
* korica od 1 limuna
* 2 kašičice soli
* 1 kašičica ljute paprike
* 1 kašičica belog luka u prahu
* 1 kašičica crnog luka u prahu
* 1 kašičica sušenog majčine dušice
* prstohvat bibera
* 900 g pilećih krilaca
* ulje
* 120 g majoneza
* sok od 1/2 limuna
* 1 kašičica senfa
* 2 kašičica rena
* 2 kašičica sveže seckanog vlašca (vrsta luka)
* 1 kašičica ljutog sosa
Recept za pileća krilca na žaru:
Korak 1:
Pripremite pileća krilca
Za pileća krilca na žaru u srednjoj činiji umutite limunovu koricu, so, ljutu papriku, beli luk u prahu, crni luk u prahu, majčinu dušicu i biber. Osušite pileća krilca i stavite u veliku činiju. Dodajte mešavinu začina i premažite krilca.
Korak 2:
Pecite krilca
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi šporeta. Premažite tiganj uljem. Dodajte krilca i pržite, povremeno mešajući, dok koža ne postane hrskava i meso ne bude pečeno, 15 do 20 minuta.
Korak 3:
Napravite sos
U srednjoj činiji umutite majonez, limunov sok, senf, ren, vlašac (vrsta luka) i ljuti sos.
Poslužite krilca topla sa sosom za umakanje. Uživajte u pilećim krilcima na žaru!
(StvarUkusa/Mondo)