POSTAĆE VAM OMILJENI: Super fini karamel bataci

Novosti online

16. 02. 2024. u 08:28

OMILjENI komad piletine ovog puta spremite na malo drugačiji način i brzo ćete zavoleti neponovljiv ukus bataka.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* pileći bataci, 8 komada
* šećer, 100 g
* pileći bujon, 300 ml
* susam, 30 g
* maslinovo ulje, po potrebi
* so po ukusu
* biber, po ukusu
* ruzmarin, po želji

Priprema:

Batake operite, osušite ih papirnim ubrusom, posolite i pobiberite. U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, te ravnomerno propržite batake. Sklonite ih i ostavite da se prohlade. Ponovo vratite u šerpu, po želji dodajte grančicu ruzmarina, te nastavite s dinstanjem na tihoj vatri još 15 minuta. Dodajte bujon i kuvajte 20 minuta na slabijoj vatri. Kad bujon uvri, posipajte batake šećerom i okrećite ih dok se ne karamelizuju. Kad bataci sasvim omekšaju pospite susamom koji ste prethodno malo propekli u suvom tiganju.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više