NATOPLJENO FINIM SAFTOM I POSUTO OSVEŽAVAJUĆIM ČERI PARADAJZOM: Pileće belo meso u kremastom sosu
PILEĆE belo meso u kremastom sosu možete dodatno da začinite pestom koji će da mu doda ukus leta.
Sastojci:
* 1 kašika maslinovog ulja
* 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
* 200 g čeri paradajza
* 3 kašike pesta
* 3 kašike kisele pavlake
* svež bosiljak, ako ga imate
Recept za pileće belo meso u kremastom sosu:
Korak 1:
Zagrejte ulje
Za pileće belo meso u kremastom sosu prvo pripremite sve sastojke. U tiganju zagrejte ulje.
Korak 2:
Pržite piletinu
Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi malo boje. Okrenite piletinu i pecite sa druge strane. Nastavite da pečete 12-15 minuta . Sve začinite sa malo soli i bibera.
Korak 3:
Napravite sos
Prepolovite čeri paradajz i bacite ga u šerpu, mešajući ih nekoliko minuta dok ne počnu da mekšaju. Smanjite vatru i umešajte pesto i kiselu pavlaku, dok ne dobijete sos. Pospite sa nekoliko listića bosiljka, pa poslužite uz pirinač i salatu. Uživajte u pilećem belom mesu u kremastom sosu!
(StvarUkusa/Mondo)