TOPLO JELO ZA CELU PORODICU: Najbolji goveđi paprikaš sa pecivom

Novosti online 15. 02. 2024. u 11:06

NAJBOLjI goveđi paprikaš sa pecivom se jednostavno pravi, od gotovog goveđeg pečenja, uz dodatak pečenog lisnatog testa i mešavinu povrća.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 list zamrznutog lisnatog testa, odmrznut
* 430 g goveđeg pečenja
* 400 g paradajza isečenog na kockice, neoceđenog
* 450 g smrznutog povrća
* 3/4 kašičice bibera
* 2 kašike kukuruznog skroba
* 150 ml vode

Recept za najbolji goveđi paprikaš sa pecivom:

 Korak 1: 

Zagrejte rernu

Za najbolji goveđi paprikaš sa pecivom, zagrejte rernu na 200°. Razdvojite lisnato testo i isecite 4 kruga. Stavite na podmazan pleh. Pecite do zlatno smeđe boje, 14-16 minuta.

 Korak 2: 

Prokuvajte govedinu

U međuvremenu, iseckajte govedinu; prebacite u veliki lonac. Dodajte paradajz, povrće i biber; dovedite do ključanja. U maloj posudi pomešajte kukuruzni skrob i vodu dok smesa ne postane glatka. Ubacite u mešavinu govedine. Vratite da provri uz stalno mešanje. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta.


 Korak 3: 

Servirajte sa pecivom

Servirajte goveđi paprikaš i preko svake porcije stavite pečeno lisnato testo. Uživajte u najboljem goveđem paprikašu sa pecivom.

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više