PRAVO OSVEŽENJE NA SVAKOM STOLU: Musaka sa kiselim kupusom
OD svega se može napraviti musaka, a ova je savršena jer se između dva sloja krompira stavlja kupus i još neki mirisni sastojci.
Sastojci:
* krompir, veći, 4 komada
* suva slanina, 200 g
* kiseli kupus, 1 glavica
* crni luk, 2 glavice
* pirinač, 80 g
* ulje, 100 ml
* lovor, 3 lista
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* začinska paprika, 1 kašičica
Priprema:
Stavite krompir da se kuva u ljusci. Na zagrejanom ulju propržite iseckan crni luk, listove lovora i sitno naseckanu slaninu. Pržite dok sve ne porumeni, pa posolite, pospite suvim biljnim začinom, biberom i začinskom paprikom. Kiseli kupus isecite na tanke rezance, pa dodajte u isprženu smesu i ubacite pirinač. Napola skuvan krompir oljuštite, isecite ga na kolutove, pa na dno pleha poređajte polovinu kolutova krompira. Preko stavite kiseli kupus koji ste dobro promešali i izvadili lovor, pospite začinskom paprikom i pecite u rerni na srednjoj temperaturi dok kupus ne omekša.
(Super recepti/Žena)