TRADICIONALNO JELO FRANCUSKE KUHINJE: Cordon bleu, meso se lepi za prste

Novosti online 14. 02. 2024. u 13:21

NEVEROVATNO sočno i slasno jelo od piletine sa dodacima.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 4 pileća fileta
* 1 veza peršuna
* 150 g kremastog sira
* so, biber
* 4 parčeta šunke
* 1 kašika brašna
* 1 jaje
* 6 kašika prezli
* 3 kašike ulja

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte peršun sa sirom pa dodajte so i biber, po ukusu. Pileće filete razrežite pa ih izlupajte tučkom. Na svako parče mesa stavite po parče šunke i sir sa peršunom. Krajeve preklopite pa pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte meso u brašno pa umačite u razmućeno jaje pa u prezle. Pržite na dve kašike ulje, sa svake strane po 5 minuta.

(Trpeza)

Pogledajte više