GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca
KLASIČNO, tradicionalno jelo meksičke kuhinje sastoji se od tortilje sa sirom i najčešće mesom i začinima.
Po originalnom receptu pravi se od kukuruzne tortilje, dok postoje razne varijante i sa pšeničnom. Ovaj fenomenalni, brzi obrok neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Jedino pravilo je da se konzumira odmah nakon pravljenja, jer se hlađenjem gubi ukus.
Potrebno:
* 4 tortilje
* 1 pileći file
* 300 g kačkavalja
* 2 kašike maslinovog ulja
* začinska paprika
* so
* biber
Priprema:
Isecite pileći file na trakice, pa ga začinite i propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. Tortilju stavite u tiganj, pa preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom. Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa polako okrenite i zapecite sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.
Na kraju isecite tortilje na 4 dela i konzumirajte ih tople. Dodajte preliv ili prilog po želji.
(Trpeza)