PRIPREMITE DANAS OVAJ IZVRSTAN RUČAK: Teletina s pečurkama

Novosti online 05. 02. 2024. u 09:00

TELETINA s pečurkama je recept za nedeljnu gozbu, bogato, slasno i ukusno!

Foto Shutterstock

Sastojci:

* teleće šnicle od buta, 500 g
* ulje, po potrebi
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 2 čena
* slanina, 100 g
* šampinjoni, 50 g
* belo vino, 200 ml
* goveđa supa, 100 ml
* neutralna pavlaka, 150 ml
* gustin, 1/2 kašike

Priprema:

Šnicle posolite i prepecite na vrelom ulju. Izvadite ih iz tiganja, te na istom ulju propržite iseckani luk, slaninu iseckanu na kockice i šampinjone iseckane na listiće.

Nalijte vinom, supom i pavlakom, pa kada počne da krčka, dodajte šnicle.

Krčkajte desetak minuta, zatim dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite i poslužite uz testeninu ili kuvani krompir.👌

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više