PUTERASTI, A HRSKAVIH IVICA: Prženi šampinjoni sa lukom
PRŽENI šampinjoni sa crvenim i belim lukom su aromatični i puterasti kad ih zagrizete.
Luk, puter, majčina dušica, sve se to sjedinjuje u jedinstveni ukus ovih šampinjona, koje možete da jedete uz bruskete ili po želji.
Potrebno:
* 4 kašike putera
* 1 kašika maslinovog ulja
* 1/2 crnog luka, iseckanog
* 500 g šampinjona
* 2 supene kašike suvog belog vina
* 1 kašičica svežih listova iseckane majčine dušice
* 2 kašike seckanog svežeg peršuna
* 4 čena belog luka, mlevenog
* So i biber po ukusu
Recept za pržene šampinjone s lukom:
Korak 1:
Izdinstajte crveni luk i šampinjone:
Prženešampinjone s lukom počnite da pravite tako što ćete da zagrejte puter i ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dinstajte crni luk dok ne omekša (oko 3 minuta). Dodajte šampinjone i dinstajte oko 4-5 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi po ivicama.
Korak 2:
Dodajte vino i beli luk:
Sipajte vino i pržite 2 minuta, dok ne ispari. Dodajte majčinu dušicu, 1 kašiku peršuna i beli luk. Pržite još 30 sekundi, dok ne zamiriše. Začinite obilno solju i biberom (po vašem ukusu). Pospite preostalim peršunom i poslužite toplo. Uživajte u prženim šampinjonima sa lukom!
(StvarUkusa/Mondo)