NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANJE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?

Novosti online 10. 01. 2024. u 11:00

AKO vam je ostalo mesa od prazničnog ručka, predlažemo da napravite lazanje. Ovaj recept je jednostavan i svima uspeva.

Foto Shutterstock

Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se jede u celom svetu, a većina domaćica je originalni recept prilagodila svom ukusu. Ovo jelo takođe možete da spremate i u šerpi, ako vas mrzi da ređate namirnice.

Potrebno:

* 300 g pečuraka
* 400 g ostataka mesa 
* 2 kašike paradajz paste
* 50 g putera
* 50 g brašna 
* 500 ml mleka 
* 300 g sira 
* kore za lazanje 

Recept za lazanje od ostataka mesa:

 Korak 1: 

Napravite nadev:

U tiganju zagrejte malo ulja, pa propžite seckane pečurke dok ne omekšaju. Zatim dodajte sitno seckane ostatke mesa (možete i u blenderu da ih sameljete), paradajz pastu i malo vode. Promešajte i kuvajte dok nadev ne krene da ključa.


 Korak 2:  

Napravite bešamel sos:

U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se bešamel sos ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte rendani sir (150 g) i promešajte da se otopi. 

 Korak 3: 

Napravite lazanje:

Dno tepsije pokrijte bešamel sosom, pa poređajte kore za lazanje, a onda sipajte nadev.

Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke (bešamel, kore nadev). Poslednji red treba da bude bešamel sos, a onda pospite rendanim sirom (150 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više