JEDNAKO DOBRA KAO I MRSNA! Posna sarma sa povrćem i pirinčem

Novosti online 05. 01. 2024. u 15:00

PROBAJTE najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* praziluk, 4 struka
* crni luk, 3 glavice
* šargarepa, 2
* pirinač, 1,5 šolja
* so, 1 kašika
* tucana crvena paprika, 1 kašika
* biber, 1 kašičica
* lovorov list, 2
* kiseli kupus, 1-2 glavice
* crvena mlevena paprika, 1 kašika
* suvi biljni začin, 1 kašičica


Priprema:

- Listove kupusa očistite od zadebljalih delova.

- Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta, dodajući pomalo vode.

- Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte.

- Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme.

- Na kraju prekrijte sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri.

- Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više