SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo

Novosti online 05. 01. 2024. u 17:00

UŽIVAJTE u svakom zalogaju ovog ukusnog specijaliteta.

Foto Printskrin Youtube/Kuhinjica

Potrebno:

* ćureće belo meso, 500 g
* maslinovo ulje, 3 kašike
* biljna pavlaka, 200 ml
* testenina, 400 g
* čeri paradajz, 200 g
* šampinjoni, 100 g
* bujon, 200 ml
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* amareto, 40 ml


Priprema:

- Na deo zagrejanog ulja stavite začinjenu ćuretinu i zapecite je sa obe strane. Zatim nalijte bujonom i kuvajte dok tečnost ne ispari.

- Pred kraj kuvanja u posudu s mesom ulijte biljnu pavlaku, a kad proključa, sipajte amareto.

- Na drugi deo ulja stavite nasečen čeri paradajz i šampinjone, malo propržite, začinite i dodajte kuvanu i oceđenu testeninu.

- Servirajte testeninu s povrćem i amareto ćuretinu i poslužite.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više