OD NEKOLIKO NAMIRNICA NAPRAVITE ODLIČNO JELO: Oslić u sosu od limuna

Novosti online

25. 12. 2023. u 10:00

SPREMITE ovaj divni ručak, kombinacija ribe i limuna je zaista fantastična.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1/2 kg oslića
* 1 limun
* 2 čena belog luka (po ukusu)
* peršunov list
* 100 g brašna
* 2 dl ulja
* sok od 1 limuna
* 1 dl belog vina
* so, biber

Priprema:

1. Filete oslića začinite, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.

2. Napravite preliv od soka od limuna, sitno iseckanog belog luka, peršunovog lista i belog vina i začinite po ukusu.

3. Na dno vatrostalne činije prvo poređajte kolutove limuna, pa preko njih stavite prženu ribu i sve zalijte pripremljenim prelivom.

4. Posudu s ribom stavite na desetak minuta u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče.

5. Gotovu ribu serviranu na tanjiru prelijte saftom u kom se pekla.

(Stil)

Pogledajte više