ROLOVANA SKUŠA FANTASTIČNOG UKUSA I IZGLEDA: Spremite najbolju ribu za slavu Sveti Nikola

Novosti online

18. 12. 2023. u 17:00

PRIBLIŽAVA se jedna od najvećih srpskih slava, a to je Sveti Nikola. Ona pada u toku Božićnog posta, pa je preporučljivo da i slavska trpeza bude posna. Za slavu Sveti Nikola napravite rolovanu skušu. Ne samo da lepo izgleda, već je i ukus fantastičan.

Foto Shutterstock

Rolovana skuša koja se lako sprema, lepo izgleda i savršenog je ukusa. Ovako pripremljena riba će se dopasti gostima, a tajna je marinadi.

Potrebno:

* 2 skuše
* 2 kašike ulja
* 4 kašike soja sosa
* 1/2 limuna
* 1/2 pomorandže
* 1/4 kašičice tucane ljute paprike 
* 1/2 kašičice belog luka u prahu
* 1/3 kašičice bibera

Recept za ribu skušu za slavu Sveti Nikola: 

U posudi pomešajte sojin sos, ulje, sok od pomorandže, sok od limuna, dodajte tucanu papriku, beli luk u prahu i biber. Sve lepo promešajte. Skuši isecite glavu i rep, pa je zasecite po dužini i otvorite. Isecite na 2 jednaka dela, pa nožem isecite središnju kost i izvadite. Polovinu skuše isecite na pola, pa tako uradite i sa drugom polovinom.

Treba da dobijete 4 trake. Na isti način očistite i isecite drugu ribu. Tespiju premažite marinadom, pa poređajte četiri trake ribe i opet premažite marinadom.

Zatim stavite preostale četiri trake i premažite marinadom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se skuša marinira pola sata. Izvadite jednu traku skuše i urolajte, pa oko nje urolajte drugu traku. Pričvrstite štapićima za ražnjiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način urolajte i preostale trake ribe. Premažite svaki rolat skuše marinadom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta. 

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više