SVI VOLIMO DOMAĆU SUPU: Tajna savršenih knedli je u 2 obična sastojka
UVEK odličan izbor za porodični ručak je prava domaća supa uz ukusne knedle.
Svaka domaćica u svojim prvim kulinarskim danima uči da pravi supu koja je prilično jednostavna, ali knedle za supu umeju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.
Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.
Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno.
Potrebno:
* 50 g kukuruznog brašna
* 40 g griza
* 80 ml jogurta
* 1/4 kašičice soli
* prstohvat šećera
* 1 jaje
* 1 kašika masti
Priprema:
Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom. Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance. Lagano sjedinite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte. Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.
(Super Žena/B 92)