GURMANSKO SAVRŠENSTVO: Napravite punjene ćevape, ukusniji su od klasičnih

Novosti online 11. 12. 2023. u 10:00

BOGATI nadev od pilećih prsa i kačkavalja osvaja na prvi zalogaj. Prste da poližete.

Foto Shutterstock

Još su ukusniji od onih klasičnih.

Potrebno je:
* 500 g mlevenog mesa
* so
* biber
* 1 kašičica suvog začina
* pola kašičice praška za pecivo
* peršun

Punjenje:

* 100 g pilećih prsa
* 100 g kačkavalja
* 100 ml ulja

Priprema:

Narendajte kačkavalj i pileća prsa, a peršun sitno iseckajte. Zatim izmešajte dobro sve.

Pomešajte mleveno meso, so, začin, prašak za pecivo i biber. Sjedinite sve dobro.

Napravite malo veće loptice, pa svaku rastanjite i nanesite po kašiku punjenja od kačkavalja, peršuna i pilećih prsa. Onda umotajte u oblik ćevapa i pržite na vrelom ulju. Prijatno!

(Trpeza)

Pogledajte više