NAJBOLJI POSNI RUČAK SA KISELIM KUPUSOM: Podvarak sa suvim šljivama

Novosti online

08. 12. 2023. u 14:35

PREDLAŽEMO podvarak sa suvim šljivama za ručak u toku božićnog posta.

Foto Shutterstock

Ako se pridržavate posta, možete spremati posni podvarak sa pirinčem. Uveliko traje sezona podvarka, jednog od omiljenih srpskih jela.

Za danas smo pripremili fantastičan recept sa suvim šljivama. Suve šljive neutrališu slan ukus kiselog kupusa, pa su ove dve namirnice fantastičan spoj.

Potrebno:

* 950 g kupusa ribanca
* 180 g suvih šljiva
* 2 glavice crnog luka
* 6 čenova belog luka
* 1/2 kašičice bibera
* 2 lovorova lista
* 380 ml vode
* 200 ml ulja

Recept za podvarak sa suvim šljivama:

U tiganj na srednjoj vatri zagrejte ulje, pa dodajte iseckan crni i beli luk. Operite suve šljive, ocedite, pa ih ubacite u tiganj. Potom dodajte i lovorove listove i biber, pa promešajte. Ubacite kiseli kupus, pa ga propržite zajedno sa ostalim sastojcima uz mešanje, jedno 10-12 minuta. Nakon toga, prebacite podvarak u pleh i nalijte vodom. Pecite podvarak sa suvim šljivama na 180°C oko 50-60 minuta. Preporučujemo i posni podvarak sa krompirom.

(StvarUkusa)

Pogledajte više