UŽIVAJTE KAO U RESTORANU: Obrok salata sa svinjetinom, kupusom i susamom, sa slatko-ljutim sosom
Obrok salata sa svinjetinom, kupusom i susamom veoma je bogatog ukusa, sa dodatkom slatko-ljutog sosa.
Obrok salate praktično su rešenje kada želite da napravite kvalitetniji obrok za bilo koje doba dana, a koji možete i da ponesete sa sobom. Najveći broj obrok salata pravi se sa piletinom, ali danas imamo potpuno drugačiji recept koji će vas oduševiti. Pravi se sa mlevenom svinjetinom i slatko-ljutim sosem. U recept ide i kupus. Pikantna i sočna obrok salata posipa se susamom, a sigurni smo da će se dopasti svim generacijama u kući.
Sastojci:
* 1 kašika ulja
* 1 čen belog luka
* 450 g mlevenog svinjskog mesa
* 1 kašika mlevenog svežeg đumbira
* 1 kašika susamovog ulja
* 1/2 glavice crnog luka
* 1 šolja iseckane šargarepe
* 1/4 glavice kupusa
* 1/4 šolje sojinog sosa
* 1 kašika čili sosa
* so po ukusu
* 1 stabljika mladog luka
* 3 kašike susama
Priprema:
U većem tiganju zagrejte ulje, pa ubacite mleveni đumbir i mleveni beli luk, pa dinstajte oko 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte svinjetinu, pa promešajte i pržite oko 8-10 minuta, dok ne porumeni. Paralelno odvajajte komadiće mesa špatulom. Pomerite svinjetinu u stranu, pa dodajte susamovo ulje, iseckanu šargarepu i iseckan kupus.
Promešajte i kada se sastojci za obrok salatu sjedine, dodajte soja sos i čili sos. Dinstajte dok kupus ne omekša, oko 5-8 minuta. Posolite obrok salatu sa svinjetinom po ukusu. Prebacite obrok salatu u činiju, dodajte iseckan mladi luk i susam, pa služite.
StvarUkusa