NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD MEDA I BELOG LUKA: Predlog za današnji ručak je jedno fantastično gurmansko jelo
AKO niste, obavezno morate da probate piletinu u sosu od meda i belog luka.
Proverite zašto se za ovo jelo kaže da se "lepi za prste".
Sastojci:
700 g pilećih grudi
2 kašičice ulja
3 kašike meda
3 kašike soja sosa
3 čena belog luka
so, biber
semenke susama, kikiriki, peršun (po želji)
Priprema:
Zagrejte ulje u dubljem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na kockice, posolite i pobiberite, ali ne preterujte jer je preliv od soje već slan. Pecite je 4-5 minuta sa svih strana.
Napravite glazuru: umutite med, soja sos, sitno iseckan ili ispasiran beli luk (ko voli može da doda i malo ljute paprike). Sipajte ovu smesu u tiganj i dobro promešajte da obloži komade piletine. Krčkajte dok meso ne bude sasvim izdinstano, 4-5 minuta.
Poslužite s kuvanim pirinčem, krompir-pireom ili kuvanim povrćem i po želji pospite pečenim semenkama susama, izmrvljenim kikirikijem i peršunom.
(Stil)