RUČAK ZA DANAS: Kaneloni sa spanaćem - italijansko jelo kojem je teško odoleti

Tatjana Marković 09. 11. 2023. u 12:00

UKOLIKO tražite novo jelo da osvežite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem.

Foto: Printskrin Jutjub

Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:

Sastojci:

250 g instant kanelona koji se ne kuvaju

Za sos:

čen belog luka
125 g mocarele
2 kašike parmezana
440 g pelata

Foto: Printskrin Jutjub

Nadev:

300 g spanaća

1/2 šolje vode
250 g rikote
2 kašike parmezana
1 jaje
1/4 kašičice muskatnog oraščića
biber

Foto: Printskrin Jutjub

Priprema:

Spanać kuvajte samo da omekša, procedite ga i, kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.

Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.

Pomešajte pelat i propasiran beli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.

BONUS VIDEO - Recept za domaći namaz od avokada: Slastan i brz doručak

(Stil)

Pogledajte više