RUČAK ZA DANAS: Kaneloni sa spanaćem - italijansko jelo kojem je teško odoleti
Tatjana Marković
09. 11. 2023. u 12:00
UKOLIKO tražite novo jelo da osvežite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem.
Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:
Sastojci:
250 g instant kanelona koji se ne kuvaju
Za sos:
čen belog luka
125 g mocarele
2 kašike parmezana
440 g pelata
Nadev:
300 g spanaća
1/2 šolje vode
250 g rikote
2 kašike parmezana
1 jaje
1/4 kašičice muskatnog oraščića
biber
Priprema:
Spanać kuvajte samo da omekša, procedite ga i, kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.
Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.
Pomešajte pelat i propasiran beli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.
BONUS VIDEO - Recept za domaći namaz od avokada: Slastan i brz doručak
(Stil)
Pogledajte više