RUČAK ZA DANAS: Kafanska teleća čorbica, kremasta i puna vitamina i minerala - za oporavak celog tela

Tatjana Marković 17. 10. 2023. u 12:00

KAD počne hladno vreme, najbolje rešenje za ručak je čorba, koja će da okrepi i zagreje telo.

Foto: Jutjub printskrin

A najukusnija je ona teleća, kafanska, koja je savršeno kremasta i puna vitamina i minerala.

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
1 glavica crnog luka
1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
1 koren celera
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
lorber
malo peršunovog lista

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina"s Kitchen

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajte na ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko dva litra vode. Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

Pogledajte više