PIRINAČ S TIKVICAMA: Savršeno jelo za dane kada nemate živaca da vreme gubite u kuhinji

Tatjana Marković 16. 10. 2023. u 15:00

ISKORISTITE tikvice dok ih ima za ovo jelo koje se bukvalno topi u ustima.

Foto: Free Images Pixabay

Sastojci:

* 250 g pirinča

* 500 g tikvica

* 5 kašika ulja

* 20 g maslaca

* 2 glavice luka

* 4 čena belog luka

* 1 kokošja kocka za supu

* pola čaše belog vina

* peršun i bosiljak

* malo parmezana

* 1 kašika biozačina

* so, biber

Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Tikvice ogulite i naseckajte na kocke. Luk očistite, pa ga iseckajte. Na hladno ulje stavite luk, izgnječeni beli luk i tikvice, izmešajte, pa sve zajedno prodinstajte.

2. Dodajte biozačin i pirinač, kratko još malo dinstajte, pa u to umešajte maslac, kocku za kokošju supu, soli i bibera po želji i sve to zalijte sa oko 8 dl vode. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

3. Kad pirinač napola omekša, dodajte vino, bosiljak i naseckani peršun.

4. Gotovo i toplo jelo poslužite s narendanim parmezanom.

(Stil)

Pogledajte više