PREUKUSNE PLJESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu

Tatjana Marković 12. 10. 2023. u 15:00

DANAS vam donosimo recept koji će ljubitelji piletine obožavati.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvarice manje zbori

Odmah da vam kažemo - najbolje je da napravite duplu meru pljeskavica od piletine. Toliko su dobre.

Sastojci:

* 1/2 kg belog mesa * 1/2 šolje od 2 dl brašna * pola šolje kukuruznog brašna * 2 manja crna luka * 1 kašika pavlake * ulje za pečenje * so, biber

 

Priprema:

1. Meso (ukoliko nije samleveno) sitno samleti u multipraktiku, ako je potrebno i dva puta. Dodati so i biber, brašno, kukuruzno brašno i pavlaku.

2. Crni luk (može i mladi) samleti s mesom ili iseckati veoma sitno i dodati ga u meso. Sve sastojke dobro sjediniti.

3. U tiganju zagrejati ulje. Dlanovima praviti male pljeskavice i peći ih na zagrejanom ulju.

4. Gotove vaditi na kuhinjsku salvetu da upije masnoću i poslužiti uz pire (ili pečeni) krompir i salatu.

(Stil)

Pogledajte više