POSNI PAPRIKAŠ BEZ ULJA PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA: Brzo se sprema, a ima neuporedivo bolji ukus od onoga sa mesom
PAPRIKAŠ po receptu sa Hilandara je neodoljivo ukusan i idealan je obrok kada god želite da postite, a uz to je i veoma zdrav.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju Pokrov Presvete Bogorodice, koji pravoslavci obeležavaju u sredu, četvrtak i petak. Zato je za posni paprikaš po receptu monaha sa Hilandara idealan za vašu današnju trpezu. Toliko je ukusan da nećete ni primetiti da nema mesa, a sprema se veoma brzo i jednostavno.
Sastojci:
1/2 kg krompira,
1/2 kg crnog luka,
2 šargarepe,
4 mesnate paprike,
1 veza peršuna,
2 kašike suvog začina,
2 kašike brašna,
mlevena paprika, so.
Priprema:
Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.
Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.
(Stil)