OVAKO SPREMLJENU BORANIJU JEDU SVI: Izdašan i neodoljivo ukusan ručak za celu porodicu

Tatjana Marković 05. 10. 2023. u 12:00

BORANIJA je idealan ručak ukoliko želite da skinete višak kilograma, jer je zdrava, a osim toga i te kako ukusna.

Foto: Printskrin/Jelajelena Petrovic

Iako postoje i oni kojima i nije baš omiljeno jelo, pronašli smo neodoljiv recept - niko mu još nije našao zamerke! Obavezno isprobajte!

Sastojci

1 kg boranije
500 g svinjskog mesa but/plećka/vrat
2 komada šargarepe
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ulja
2 kašičice aleve paprike
4 grančice peršuna
2 kašike brašna
so, biber, tucana paprika po ukusu

Priprema:

Meso isecite na kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Stavite u šerpu, dodajte ulje, so i biber. Promešajte i propržite par minuta, nalijte vodu i ostavite da meso omekša. S vremena na vreme pogledajte da se voda nije ukuvala, ukoliko jeste, sipajte još vode da vam ne bi zagorelo.

Dok se meso dinsta, boraniju očistite, isecite i operite. Kada je meso lepo omekšalo, u šerpu dodajte i boraniju. Nalijte vodom i ostavite da se kuva. Ako se duže kuva (zavisi kakva je boranija), dolivajte vode.

Foto Shutterstock

Kada je boranija lepo omekšala, razmutite 200 ml vode sa dve kašike brašna i jednom kašičicom aleve paprike, sipajte preko boranije, malo promešajte i kuvajte još par minuta.

Probajte, ukoliko vam nije dovoljno slano, ljuto... dosolite, dodajte tucane paprike i seckan peršun. Prijatno!

(Kurir)

Pogledajte više