PILEĆA DŽIGERICA U POVRĆU: Kažu da je neverovatno zdrava - ovaj način pripreme verovatno niste probali

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 15:00

RECEPT za pileću džigericu u povrću obavezno probajte, jelo je baš ukusno, a mogu svi da ga jedu bez griže savesti!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Jelajelena Petrovic

Džigericu obično svi spremamo po onom starinskom recetu: dinstamo je na luku. A zašto ne biste malo promenili recept i isprobali ovaj? 

Oduševiće vas.

Sastojci:

  • 400 g pileće džigerice
  • 2 veća crna luka
  • 2 zelene paprike
  • 1 manji plavi patlidžan
  • 2 krompira
  • 2 šargarepe
  • malo graška i boranije
  • 1 sveži paradajz
  • so, biber, biozačin, ulje
  • 1 kašičica brašna
  • aleva paprika

Priprema:

1. Na ulju propržiti iseckan luk i papriku, dodati džigericu i kad se sve malo izdinsta, dodati ostalo povrće, lovorov list po želji, doliti malo vode i dinstati 20 minuta.

2. Dodati biozačin, razmućenu kašičicu brašna u malo vode, alevu paprika, biber i još malo dinstati pa staviti u rernu na 250 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Poslužiti toplo.

(Stil)

Pogledajte više