OVAKO GRCI SPREMAJU MUSAKU OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 13:00

NAJSOČNIJA i najbolja je grčka musaka sa patlidžanom - kremastije nešto niste odavno probali!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Naš današnji predlog za ručak je grčka musaka.

Potrebno je:

  • 4 patlidžana
  • posoljene ispeći u zagrejanoj rerni na 200°C/20min.

Za fil:

  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1 papričica
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 400 g paradajza
  • so, suvi začin, biber, origano

Za bešamel sos:

  • 50 g putera ili 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • so, biber ili 1/2 kašičice cimeta, ulje.

Priprema: Patlidžan očistite i isecite na kolutove, pa ga posoljenog 20 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Napravite fil tako što ćete propržiti crni luk, šargarepu, paradajz, mleveno meso, papriku i papričicu i začine.

Dok se fil dinsta u tiganju, napravite u šerpici bešamel sos tako što ćete u zagrejanoj masnoći propržiti dve kašike brašna dok ne potamni, a onda postepeno muteći dolivajte mleko. Dodajte so i biber, a može i malo cimeta.

Složite musaku u vatrostalnu činiju, zalijte je bešamelom i pecite u rerni još pola sata.

(Stil)

Pogledajte više