SAVRŠEN RUČAK OD TRI SASTOJKA: Ovo jelo od piletine je čista rapsodija ukusa
09. 09. 2023. u 07:00
OVAJ recept sa pilećim batkom bez kostiku u sosu od soje i braon šećera pravićete non-stop kada ga jednom probate.
Piletina se može pripremiti na mnogobrojne načine – možete je dinstati, pržiti, i peći – i spajati sa mnogobrojnim drugim sastojcima, a sada vam donosimo jelo koje ćete zapamtiti i praviti stalno kada ga jednom probate.
Sastojci:
- 450 g pilećeg batka bez kostiju
- 125 ml sosa od soje
- 60 g braon šećera
Priprema:
Zagrejte veliki tiganj na umerenu temperaturu.
U tiganj dodajte piletinu iseckanu na manje komade i pecite je dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obe strane.
U činiji pomešajte sos od soje i braon šećer i prelijte preko piletine.
Kuvajte sve zajedno dok se piletina termički ne obradi do kraja, a sos ne reducira i zgusne.
Poslužite piletinu s prilogom po želji, mi vam preporučujemo - beli pirinač.
(Stil)
Pogledajte više