SAVRŠEN RUČAK OD TRI SASTOJKA: Ovo jelo od piletine je čista rapsodija ukusa

Novosti onlajn

09. 09. 2023. u 07:00

OVAJ recept sa pilećim batkom bez kostiku u sosu od soje i braon šećera pravićete non-stop kada ga jednom probate.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Essen Recipes

Piletina se može pripremiti na mnogobrojne načine – možete je dinstati, pržiti, i peći – i spajati sa mnogobrojnim drugim sastojcima, a sada vam donosimo jelo koje ćete zapamtiti i praviti stalno kada ga jednom probate.

Sastojci:

  • 450 g pilećeg batka bez kostiju
  • 125 ml sosa od soje
  • 60 g braon šećera

Priprema:

Zagrejte veliki tiganj na umerenu temperaturu.

U tiganj dodajte piletinu iseckanu na manje komade i pecite je dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obe strane.

U činiji pomešajte sos od soje i braon šećer i prelijte preko piletine.

Kuvajte sve zajedno dok se piletina termički ne obradi do kraja, a sos ne reducira i zgusne.

Poslužite piletinu s prilogom po želji, mi vam preporučujemo - beli pirinač.

(Stil)

Pogledajte više