RUČAK ZA DANAS: Kesadilje sa piletinom i sirom - meksički specijalitet koji se pravi začas

Novosti onlajn

06. 09. 2023. u 07:00

ISPROBAJTE nešto novo, uživaćete u svakom zalogaju!

Foto: Jutjub/Printskrin/ 매일맛나 delicious day

Nijedna meksička trpeza ne može da se zamisli bez kesadilja. Sve sastojke već sad, verovatno, imate kod kuće, a uz ovaj recept kroz nekoliko minuta na vašem stolu biće preukusan obrok.

Najvažnije je da se jedu odmah, dok su tople i hrskave!

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 1 pileći file
  • 300 g kačkavalja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

Pileći file isecite na trakice, začinite ga, pa propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. U čist tiganj stavite tortilju, preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom.

Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa pažljivo okrenite i zapecite sa druge strane. Postupak ponovite i sa preostalim materijalom. Tortilje isecite na četiri dela i jedite dok su još tople. Po želji možete dodati kečap ili majonez kao prilog.

(Stil)

Pogledajte više