RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se "same spremaju"
02. 09. 2023. u 07:05
LETNjI ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike.
Sastojci:
- 2kg paprika
Fil:
- 500gr crnog luka
- 1 šargarepa i vezica peršuna
- 200gr pirinča
- 700gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 100ml ulja
- So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
- 1kg paradajza
Priprema:
- Paprike očistite i ostavite sa strane.
- U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike.
- U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika.
- Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa.
Uživajte.
(Stil)
Pogledajte više