RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se "same spremaju"

Novosti onlajn

02. 09. 2023. u 07:05

LETNjI ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 2kg paprika

Fil:

  • 500gr crnog luka
  • 1 šargarepa i vezica peršuna
  • 200gr pirinča
  • 700gr mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 100ml ulja
  • So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • 1kg paradajza

Priprema:

  • Paprike očistite i ostavite sa strane.
  • U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike.
  • U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika.
  • Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa.

Uživajte.

(Stil)

Pogledajte više